woensdag 15 oktober 2014

Gelijk hebben is niet altijd gelijk krijgen...Duits participatie voorbeeld?

Deze week zei een UWV medewerker tegen mij "Gelijk hebben is niet altijd gelijk krijgen," toen we het hadden over het positief zichtbaar maken van de mensen met een arbeidshandicap.

Onbekend maakt onbemind is nog zo'n uitspraak, hang ik vandaag aan elkaar van open deuren en clichés? nee maar als ik ik dan vandaag op twitter lees dat onze staatssecretaris in Duitsland gaat bekijken hoe de campagne "Ich bin Gut" uitpakt voor de participatie in Duitsland, denk ik waarom in Duitsland uitzoeken wat we hier al hebben?

Ik heb al jaren geroepen het idee dat mensen zoals ikzelf met wat voor beperking dan ook een gezicht nodig hebben, de Esther Vergeers en Lucille Werners van dit land doen goed werk, maar als we de participatie willen laten slagen moeten mensen weten dat iedereen op zijn of haar niveau kwaliteiten heeft.

Mijn idee is om enkele "Kwartiermakers" aan te wijzen, DeRealisten.nu doen dit goed, waarom niet betaald? Kennis intensive bedrijven willen mensen met een handicap in dienst nemen op hoger niveau, om hiermee hun ketenpartners te motiveren om ook kansen te bieden aan mensen met een arbeidsbeperking, maar waarom heeft het UWV zelf geen goede voorbeelden op zichtbare posities, ik ken velen die werkgevers zouden kunnen informeren over de kansen die er zeker zijn of denk aan zichtbare profielen met beeld op Wajongwerkt.nl Ik ken de "Ich bin Gut" campagne niet maar wie weet geeft de politiek mij ooit nog eens gelijk, want als je iemand goed kent zie je sneller zijn kwaliteiten.

Harry Haddering

@harryhaddering

Geen opmerkingen:

Een reactie posten