vrijdag 12 februari 2016

Liefde is… een valentijnskaart voor een baan


Liefde is… een valentijnskaart voor een baan
Honderden werkgevers krijgen op deze 14e februari een opvallende Valentijnskaart met het opschrift 'I’m your match, don’t keep me waiting'. De kaarten zijn verstuurd door jonge gehandicapten die maar geen geschikte baan kunnen vinden. De Valentijnactie is een initiatief van CNV Jongeren om werkgevers meer hun best te laten doen voor deze kwetsbare groep.

De met hartjes en rozen versierde kaarten gaan vooral naar werkgevers van de overheid. Die loopt namelijk nogal achter met het creëren van banen. Voorzitter Michiel Hietkamp van CNV Jongeren: 'Jongeren met een arbeidsbeperking kunnen werken en willen werken. Toch lukt het ze niet om aan de slag te komen. En dat is jammer, voor zowel bedrijven als deze jongere zelf. Dit is pure kapitaalvernietiging.’
De regering en sociale partners hebben een zogeheten sociaal akkoord gesloten, waarin is afgesproken dat zeker 100.000 banen komen voor mensen met een arbeidsbeperking. In 2015 is het niet alle werkgevers gelukt om deze mensen aan te nemen. CNV Jongeren hoopt met deze actie bewustwording te kweken en laat op haar website zien hoe werkgevers de volgende stap kunnen zetten om wel banen voor deze doelgroep te realiseren.
Dit samen met een heldere kreet vanuit de jongeren zelf: "Ben jij mijn match?"
Gedeeld Voor CNV JONGEREN.


Met vriendelijke groet,

Harry Haddering


Kwartiermaker Onbeperktaandeslag.nl
MATUTER.nl
Kvk nummer 62538608
P/a Dr. A. Kuyperstraat 144 9402 CS Assen
0592867353 / 0623486100

Geen opmerkingen:

Een reactie posten