vrijdag 4 september 2015

Vraagtekens bij samenhang WMO/Participatie wetgeving

Vragen rond het WMO debat,

Op 9 september aanstaande is het debat over de Wet Maatschappelijke Ondersteuning, de Vereniging Nederlandse Gemeenten stuurt de commissie vandaag op 4 september 2015 een brief waarin men vraagt om meer samenhang.

Dat verzoek tot meer samenhang zou ik ook graag ik willen onderschrijven namens vele mensen met een arbeidshandicap. Waarom wordt er in ieder geval voor ons als doelgroep niet zichtbaar gekeken naar een versterking van de WMO raden, door middel van ervaringsdeskundigheid.

Gefinancierd door middelen voor de implementatie van de participatie wetgeving. De overheid loopt achter bij het invullen van de participatie banen. Ik zou er daarom voor willen pleiten dat de WMO worden versterkt door mensen uit het doelgroepregister die tegelijkertijd kunnen optreden als participatie ambassadeur richting werkgevers, in hun gemeente of arbeidsregio.

Lokale overheden kunnen dan een stap maken in hun participatie verplichting en de cliƫnten participatie binnen de WMO kan worden versterkt dit was een wens van beide coalitiepartijen. Ik hoop dus dat er daarom iets zal worden gedaan met deze oproep.

Harry Haddering

Geen opmerkingen:

Een reactie posten