woensdag 23 maart 2016

Gaat het om cijfers het gevoel of banen


Volgens de Participatiewet moeten zowel publieke als private partijen voor 2026 stapsgewijs 125.000 extra banen creëren voor mensen die vanwege een beperking niet in staat zijn om zelf het wettelijk minimumloon te verdienen.
De publieke sector neemt 25.000 banen voor zijn rekening, het bedrijfsleven moet voor de resterende honderdduizend arbeidsplaatsen zorgen. Juist de publieke sector loopt tot ergernis van veel partijen in de Kamer achter op schema.
Naast Klijnsma zijn ook de ministers Stef Blok (Wonen) en Ronald Plasterk (Binnenlandse Zaken) verantwoordelijk voor de uitvoering van de Participatiewet. Zij moeten in dit geval de extra banen bij de overheden creëren.
Klijnsma heeft er bij Blok en Plasterk op aangedrongen dat er bij overheden meer arbeidsgehandicapten in dienst worden genomen.
Door: NU.nl/Edo van der Goot

De bovenstaande tekst komt zoals duidelijk is uit een artikel dat op 23 maart 2016 op nu.nl verscheen. Ik ben blij met de hernieuwde aandacht voor het onderwerp.

Vanmiddag heb ik uitgebreid kunnen spreken met mensen binnen VNO NCW die op uitvoerend niveau bezig zijn met de uitdaging van @100000banen naast @aartgaag heb ik veel respect voor hun inzet, en ik begrijp heel goed dat het onder andere door de economie niet makkelijk is.

We hebben het gehad over de inzet van Ervaringsdeskundigen en hoewel mijn concept motie is bedoeld voor de politiek lijkt VNO NCW te willen meedenken over de meerwaarde hiervan, beloftes verwachtte ik niet, en kunnen ook niet gegeven worden, maar wie weet… en voor wie ingangen heeft richting Plasterk; nog één keer mijn concept;

De kamer, gehoord de beraadslagingen, wil laten onderzoeken of ervaringsdeskundigheid voldoende wordt gewaardeerd in de decentralisatie's specifiek kijkend naar de participatie wetgeving. Het betaalt inzetten van mensen uit de doelgroep helpt in onze ogen in het creëren van bewustwording van de nut en noodzaak voor het bedrijfsleven  en de overheid om de participatiewet te laten slagen. Daarnaast is er niemand zo ervaren in het voorlichten over beperkingen als de doelgroep zelf, en kan dit ook een impuls zijn voor overheden zowel lokaal als nationaal om zelf op een waardevolle manier te voldoen, misschien met hulp van SROI budgetten, aan haar participatie verplichtingen. En gaat over tot de orde van de dag.

Uit het #doelgroepenregister of de duizenden profielen waarover Onbeperkt aan de Slag ondertussen beschikt zijn voldoende ervaringsdeskundigen te halen die een functie als deze goed zouden kunnen invullen.

Om naast de cijfers ook per regio het gevoel rond de Participatie een gezicht te geven.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten