donderdag 31 maart 2016

Reactie op opinie stuk directeur CPB; onbekend maakt onbemind

Reactie op opinie stuk directeur CPB; onbekend maakt onbemind

zie hier de tekst waarop ik reageer;

Eerder deze week schreef de directeur van het sociaal cultureel planbureau, een opiniestuk onder de titel onbekend maakt onbemind. Ik ben het helemaal eens met de strekking van het verhaal. Alleen wil ik graag bij deze opmerken dat de etnische diversiteit dan wel een probleem mag zijn maar dan geldt dat nog sterkere voor mensen met een beperking.

Waar in het genoemde opiniestuk nog diverse namen kunnen worden genoemd, zal dit voor een groot deel van Nederland nog veel lastiger zijn om mensen met een handicap te kunnen benoemen, Lucille Werner is dan vaak een van de namen die wordt genoemd en natuurlijk ook de naam van onze staatssecretaris van sociale zaken en werkgelegenheid Mevrouw Jetta Klijnsma.

In de sportwereld wordt misschien nog Ether Vergeer of Marlou van Rijn genoemd maar dan zal het vaak stil worden. Iets waar we aan zullen moeten werken als mensen volledig naar vermogen willen laten meewerken in onze maatschappij. 

Ook ikzelf probeer waar mogelijk mijn steentje bij te dragen aan de positieve beeldvorming van mensen met een handicap, en niet alleen de mensen met een indicatie voor de sociale werkvoorziening maar ook andere mensen hebben kwaliteiten. En dat hij het heel veel uit kan maken hoe bepaalde zaken worden gepositioneerd mag blijken uit de Sta-op stoel, ooit was het een hulpmiddel, dat veel mensen die slecht ter been waren kregen. Maar nu niet meer het gemak is door velen erkend, waardoor je het als hulpmiddel nu niet of veel moeilijker vergoed krijgt. 

Bekendheid zorgt dus voor beminbaarheid gezien worden is de eerste stap naar acceptatie en participatie. Ik wil daarom graag de mensen uit de media die werden genoemd in het opiniestuk van de heer Putter oproepen om als mensen met talenten samen te gaan werken voor een betere zichtbaarheid van beide groepen.


Harry Haddering

0592867353 / 0623486100
https://www.linkedin.com/in/harryhaddering


Geen opmerkingen:

Een reactie posten